Boek 50 jaar Halve van Egmond

Fragmenten uit het 2e boek… zal eind 2020 verschijnen.

Fragmenten uit het 1e boek…

De Dam tot Damloop werd helaas afgelast. Het wordt best spannend of de NN Egmond Halve Marathon op 10 januari van het volgende jaar wel doorgang kan vinden. In de bijna 50-jarige geschiedenis van ‘Egmond’ weer zo’n spannend moment. Zoals er in het verleden vele tientallen spannende momenten zijn geweest. De historie is voor elke liefhebber en elke oud-deelnemer een herinnering om naar boven te halen.

Vanaf het begin van de corona-periode zijn Cees Lansbergen en Frits van Eck begonnen deze in boekvorm te gieten. Het 1e deel van 1973 – 1982 is nu gedrukt, er zullen nog ca. 5 delen volgen. Inmiddels zijn we bij het beruchte jaar 1985 aanbeland. De hele dag sneeuwstormen, wegen afgesloten en toch ging het evenement door. Alleen al van dat jaar zouden we een prachtig boek kunnen maken. Bij de (hopelijk) 50e editie in 2022 verwachten we de serie compleet te hebben. Wil je een bijdrage leveren met bijzondere ervaringen of anekdotes dan zijn deze welkom.

Onderstaand een paar pagina’s uit het eerste deel.

2020 – Halve Marathon

2020 – Kwart Marathon

Stuur een mailtje naar fritsvaneck@hetnet.nl als u een bepaalde foto in hoge resolutie en zonder watermerk wilt ontvangen…
Nog wat historie, klik op de foto van Marti ten Kate.

De herinneringen van de eerste zeven edities….